Crossfit

Benefits

Wat is CrossFit? 

CrossFit Wat is CrossFit? En is het geschikt voor jou? Dit is wat Je moet weten.

De hoge intensieve functionele training heeft een cult-aanhang van deelnemers met gescheurde buikspieren. Zou het voor jouw kunnen werken?

Een “BOX” is een CrossFit-sportschool gevuld met alle apparatuur die tijdens een training wordt gebruikt, zoals medicine balls, kettle bells en autobanden.

CrossFit , een vorm van intervaltraining met hoge intensiteit, is een kracht- en conditioneringsworkout die bestaat uit functionele bewegingen die op een hoog intensiteitsniveau worden uitgevoerd.

Deze bewegingen zijn acties die u in uw dagelijks leven uitvoert, zoals hurken, trekken, duwen, enz. Veel trainingen hebben variaties van squats, push-ups en gewichtheffen die gedurende een vooraf bepaalde tijd duren om spieren te helpen opbouwen. Dit varieert van een traditionele training met een hoeveel herhalingen je moet doen gedurende een bepaalde periode.

De trainingen zijn zo effectief vanwege hun nadruk op de elementen belasting, afstand en snelheid, die deelnemers helpen een hoog vermogen te ontwikkelen. In de crosfit-trainingen kun je verschillende apparaten gebruiken om dit te bereiken, waaronder medicine ballen, kettle bells, roeimachines en spinfietsen maar ook zaqkken zand, auto of tractorbanden en klimrekken.

 

CrossFit is voor iedereen 

Je hebt misschien een vooroordeel over het type persoon dat in een CrossFit-sportschool thuishoort (relatief jong, jacked, etc.) maar het tegendeel is waar, CrossFit  is voor het volledig spectrum van leeftijden en atletische vaardigheden, beginnend met adolescenten. “CrossFit Kids-lessen zijn een fantastische manier om een kind te helpen bij het ontwikkelen van balans, coördinatie en goede motorische vaardigheden.

de fysieke behoeften voor alle leeftijden is dat  van een persoon per graad verschillen – niet per soort. “We kunnen letterlijk een 60-jarige atleet een soortgelijke variatie van een training laten doen als een 25-jarige competitieve atleet, met andere woorden, ze moeten allebei in staat zijn om naar een toilet te hurken, iets van de vloer te pakken of van de vloer af te komen. De 25-jarige moet het gewoon allemaal sneller kunnen doen.

Een ander essentieel element van CrossFit is de geest van sport en competitie. Veel CrossFit-sportscholen gebruiken strategische acties, zoals het bijhouden van een scorebord en het plaatsen van winnaars op sociale media, als motivatie in plaats van als beloningssysteem. Dus als u iemand bent die door concurrentie wordt gemotiveerd om uzelf fysiek te pushen, kan CrossFit een geweldige oefening voor u zijn die snelle resultaten oplevert.

Maar er zijn zeker enkele risico’s verbonden aan het doen van een CrossFit-training

Zoals bij elke training met hoge intensiteit, is er een risico aan verbonden. Uit één onderzoek bleek dat 20 procent van de ondervraagde CrossFit-deelnemers zichzelf blesseerde tijdens het doen van CrossFit-goedgekeurde trainingen.

“Het letselpercentage van CrossFit is ongeveer 20 procent, wat betekent dat 20 procent van de mensen die regelmatig trainingen met het CrossFit uitvoeren, op een bepaald moment geblesseerd zal raken, wat hoog is voor een recreatieve activiteit. Blessures zullen meestal optreden als een atleet vermoeid raakt, waardoor hun vorm ook vermoeid raakt, waardoor de belasting wordt verplaatst van het gebied waar het zou moeten plaatsvinden naar gebieden die niet tegen de druk kunnen.

Hoe je risico op letsel te verminderen

 Waar je op moet letten, is het afronden op de lumbale wervelkolom (lage rug), en een verhoogde voorwaartse vertaling van de knieën tijdens oefeningen zoals squats en deadlifts. Afronding op de lage rug veroorzaakt een enorme belasting op de spieren en ligamenten in de lage rug, die niet is ontworpen om dit te hanteren. Hetzelfde geldt voor de knieën, als ze naar voren over de tenen bewegen terwijl je hurkt, wordt de belasting op de knie enorm en veel knieën kunnen het gewoon niet aan. Beide komen meestal voor als compensatie voor een gebrek aan mobiliteit en stabiliteit in de heupen of enkels. ”

Kies de juiste sportschool / coach. 

 Het zijn allemaal geweldige oefeningen als ze correct worden uitgevoerd. Het probleem ligt meer in onervaren coaches die het trainingsvolume veel te snel verhogen en atleten door vormvermoeidheid duwen om het maximale aantal herhalingen voor een oefening te voltooien. Het is cruciaal dat CrossFitters (in het bijzonder nieuwe CrossFitters) de juiste vorm leren. Mijn advies zou zijn om een ervaren en weloverwogen sportschool te vinden om mee te doen en zich te committeren aan het leren van de juiste vorm voordat je de belasting begint te vergroten. ”

Wat je moet weten voordat je begint

Je kunt verschillende acroniemen en woorden horen rondgooien tijdens een les, mondeling of geschreven op een bord met de training van de dag. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

WOD: Workout van de dag

EMOM: Elke minuut op de minuut

AMRAP: zoveel mogelijk herhalingen

Box: Een CrossFit-sportschool met de absolute noodzaak om alle WOD’s uit te voeren.

Ladder: een reeks oefeningen waarbij u het aantal herhalingen met 1 verhoogt telkens wanneer ze worden uitgevoerd. (dwz 5 squats, dan 6 squats, dan 7 squats …)

Zone Dieet: het dieet dat CrossFit onderschrijft. Dit dieet is gebaseerd op macronutriënten.

SQ: Squat

PR: persoonlijk record. Dit verwijst naar wanneer u in een bepaalde oefening uw persoonlijk record bereikt. Bijvoorbeeld een bepaald aantal push-ups in een minuut voltooien.

Held WOD: Deze trainingen zijn vernoemd naar eerste hulpverleners die zijn gestorven tijdens hun taak. Deze trainingen zijn vooral moeilijk om CrossFitters te herinneren aan de offers die deze mannen en vrouwen hebben gebracht voor hun land.

Begin met een beginnersklasse en breng wijzigingen aan

Als je een beginner bent, heb je geluk. CrossFit is goed voor deze sector van de bevolking. Een minder ervaren of zeer gedeconditioneerd individu zou worden geadviseerd om te beginnen met minder lessen per week (meestal 2-3), totdat hun lichaam zich heeft aangepast aan de nieuwe bewegingen en het trainingsvolume.”

 

Wat je van CrossFit kunt leren en op je eigen trainingen kunt toepassen

Zelfs als je nog niet helemaal klaar bent om volledig in het CrossFit te springen, zijn er effectieve elementen van de training die je kunt opnemen in je huidige trainingsroutine.

Functionele bewegingen: deze bewegingen zijn bewegingen die je in jouw dagelijks leven uitvoert zonder het te weten. Bijvoorbeeld bukken om je schoenen vast te binden. Als je je tenen niet kunt aanraken, is deze beweging moeilijk voor je. Met een beetje flexibiliteitstraining is het rijgen van je schoenen een fluitje van een cent. Een ander voordeel van functionele bewegingen tijdens het sporten is dat ze kunnen helpen letsel in uw dagelijkse leven te voorkomen. Als je gewend bent om tijdens een training een basisbeweging te doen (zoals hurken of iets zwaars van de vloer tillen), kunnen je spieren op deze manier bewegen wanneer je de beweging moet uitvoeren.

Race tegen de klok: het is gebruikelijk om tijdens een CrossFit-training zoveel mogelijk herhalingen van een oefening uit te voeren tijdens een specifiek tijdsbestek. Als je dit zelf wilt proberen, begin je klein. Het is altijd beter om tot langere perioden te werken. Begin met je timer ingesteld voor een minuut. Doe 5 push-ups, 5 squats en vervolgens 5 jumping jacks. Voer deze reeks zetten zo vaak mogelijk uit gedurende  1 minuut. Als het niet voelt alsof de minuut voorbij is, verhoog je je timer dan naar 3 of 5 minuten, enzovoort.

EMOMS: Een andere benadering hiervoor is het doen van de trainingen ‘EMOM’ stijl of elke minuut op de minuut. Om dit te doen, stel een timer in voor één minuut en doe dan zoveel push-ups als je kunt, doe dan hetzelfde voor squats , hetzelfde voor jumping jacks, enzovoort. Dit type training is gunstig omdat het je hersteltijd drastisch kan verbeteren en helpt je hartslag in een kort tijdsbestek te verhogen, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

section overline

!!

section overline

Klaar Om ​Het Lichaam Van Je Dromen Te Bouwen?