Pilates, gunstig voor uw gezondheid en een gezond gewicht.

 Alles wat u moet weten over aan de slag gaan met pilates.

Wat is pilates?

Met Pilates wil je het lichaam op een gelijkmatige manier versterken, met speciale nadruk op kernkracht om de algemene fitheid en het welzijn te verbeteren.

Pilates-oefeningen worden gedaan op een mat of met behulp van speciale apparatuur, zoals de Reformer, Cadillac en Wunda Chair. Met zijn systemen met katrollen en veren, handgrepen en riemen, het apparaat kan weerstand en/of ondersteuning bieden, afhankelijk van uw behoeften.

Pilates is ontwikkeld door de in Duitsland geboren Joseph Pilates, die geloofde dat geestelijke en lichamelijke gezondheid nauw met elkaar verbonden waren. Zijn methode werd beïnvloed door westerse vormen van beweging, waaronder gymnastiek, boksen en Grieks-Romeins worstelen. Pilates emigreerde naar de VS in de jaren 1920 en opende een studio in New York, waar hij zijn methode, die hij “contrologie” noemde, enkele decennia lang onderwees.

Voor wie is Pilates bedoeld?

Pilates heeft mensen van alle leeftijden en niveaus van vaardigheden en fitness iets te bieden, van beginners tot topsporters. Het apparaat kan worden gebruikt om ondersteuning te bieden voor beginners en mensen met bepaalde medische aandoeningen, evenals weerstand voor mensen die hun lichaam willen uitdagen.

Als u gezondheidsproblemen heeft, zoals een gezondheidstoestand of een blessure, vraag dan advies aan uw huisarts of een gezondheidsdeskundige voordat u met een trainingsprogramma begint.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pilates?

Er zijn veel rapporten over de gezondheidsvoordelen van pilates. Er zijn er echter maar een paar grondig wetenschappelijk onderzocht en er is behoefte aan meer onderzoek op dit gebied.

Beoefenaars zeggen dat regelmatige pilates oefeningen de houding, spierspanning, balans en gewrichtsmobiliteit kunnen verbeteren, evenals stress en spanning kunnen verlichten. Voor topsporters, waaronder dansers, kunnen de pilates training aanvullen door kracht en flexibiliteit in het hele lichaam te ontwikkelen en het risico op letsel te verminderen.

Kan pilates rugpijn helpen verminderen?

Er zijn aanwijzingen dat pilates pijnverlichting kan bieden aan mensen met niet-specifieke lage rugpijn. Het gebruik van apparatuur stelt iemand met rugpijn in staat om oefeningen met ondersteuning uit te voeren.

Om de oefeningen effectief te laten zijn, moeten ze op het individu zijn toegesneden en door een gekwalificeerde gezondheidsdeskundige worden onderzocht. Pilates-leraren zijn meestal niet medisch gekwalificeerd en kunnen geen therapie voorschrijven, behandelen of aanbieden.

Kan pilates me helpen af te vallen?

Pilates wordt geclassificeerd als een spierversterkende activiteit, die u kan helpen een gezond gewicht te behouden. Klassen kunnen variëren in intensiteit: ze kunnen zachtaardig of dynamisch zijn en bieden een solide training.

Als u wilt afvallen, wordt u geadviseerd om pilates te combineren met een gezond dieet en enkele aerobe activiteiten, zoals zwemmen, wandelen en fietsen.

Kan ik mezelf blesseren tijdens het doen van pilates?

Pilates is een vorm met weinig impact, dus blessures komen niet vaak voor. Het is echter belangrijk om een gekwalificeerde leraar en een klas te vinden die geschikt is voor jouw niveau van fitheid en vaardigheden.

Pilates-leraren zijn niet medisch gekwalificeerd, dus als u herstelt van een blessure, wordt u geadviseerd om bij uw huisarts of relevante gezondheidsdeskundige te controleren of bepaalde oefeningen of bewegingen geschikt zijn voordat u aan een les begint.

Wat is het verschil tussen pilates en yoga?

Hoewel de methoden verschillend zijn, ontwikkelen pilates en yoga beide kracht, balans, flexibiliteit, houding en een goede ademtechniek.

Beide systemen benadrukken het verband tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid, hoewel yoga meer nadruk legt op ontspanning en meditatie legt. Pilates wordt zowel op apparaten als op matten uitgevoerd, terwijl klassieke yoga geen apparatuur vereist.

Pilates-oefeningen worden uitgevoerd in een stroom van beweging zonder de statische houdingen die bij yoga horen.

Wat is het verschil tussen apparaten en matwerk?

Joseph Pilates bedacht oorspronkelijk meer dan 500 oefeningen voor zijn systeem, waarvan 34 matoefeningen. 

Matwerk kan traditionele pilates-apparatuur omvatten, zoals magische cirkels of handgewichten, evenals niet-pilates-uitrusting, zoals stretchbanden, gymballen en schuimrollers. Pilates met apparatuur maakt gebruik van apparatuur ontworpen door Joseph Pilates, zoals de Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Spine Corrector en Ladder Barrel.

Mat- en apparaatpilates kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus van fitheid en vaardigheden. Als u om welke reden dan ook niet op een mat kunt gaan liggen, biedt het apparaat alternatieve manieren om te trainen.

Pilates kan op individuele basis of in groep worden onderwezen. Als je een gezondheidstoestand hebt die veel aandacht vereist, neem dan contact op met de pilatesleraar of hun klas geschikt is. Klassen die apparaten gebruiken, bieden meer individuele aandacht, maar zijn meestal duurder.

Een pilatesles kiezen 

Pilates kan worden onderwezen in een speciale pilatesstudio met apparatuur, of in een open ruimte met matten en kleine apparatuur. Zowel mat als apparaatpilates kunnen privé of in kleine groepen worden gegeven, waarbij de meeste lessen 60 minuten duren.

In het ideale geval zouden apparaat klassen op een een-op-een basis en rond een maximum van 12 personen voor matwerk moeten worden gegeven, om te zorgen voor persoonlijke aandacht. Groepsapparatuurklassen zijn populair, maar enige ervaring met het gebruik van het apparaat is raadzaam voordat u deelneemt aan een groepsklas.

Iedereen kan zichzelf een pilatesleraar noemen, omdat er momenteel geen wettelijke vereiste is om te worden geregistreerd of een pilates-kwalificatie te hebben.

Wanneer u een pilates leraar kiest, moet u rekening houden met hun ervaring en de kwaliteit van hun opleiding, evenals persoonlijkheid en rapport. Ervaren leraren hebben diverse lerarenopleidingen gevolgd gedurende een periode van enkele maanden of jaren.

LET OP! Het maakt niet uit hoe genetisch “mislukt” jij ook denkt te zijn, hoe “verloren” 

jij je misschien voelt nadat je voor jouw gevoel alles hebt geprobeerd en telkens hebt gefaald, jij KAN 100% ZEKER het strakke, sterke, en slanke lichaam van jouw dromen hebben.

Droog Training Acedemie
Je hoeft geen superwoman te zijn om jouw ideale lichaam te bouwen
Droog Trainen Protocol en Start Vandaag Nog Met Jouw Transformatie!

Wij zijn Henry en Rinus. Coaches van Droog Trainen Academie. Sinds 2013 helpen wij vrouwen online om hun ideale lichaam te bouwen waarbij de focus ligt op krachttraining, voeding en een gezonde levensstijl.

Inmiddels hebben wij online honderden vrouwen geholpen met het bouwen van hun droomlichaam. 

Wat ons betreft draait onze business om één ding: het beste resultaat voor onze klanten. Het doel van onze website is om gemotiveerde vrouwen zoals jij te helpen om hun krachttraining, voeding en levensstijl te optimaliseren.